فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 44 (تابستان 1400)

  • جلد سوم
  • تاریخ انتشار: 1400/06/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرزاد احمدی* صفحات 1-12
    هدف این پژوهش بررسی نظریه حکمرانی خوب بر پایه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی می باشد. روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی و از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر دانشجویان 18 تا 40 ساله استان مازندران در سال 1400 بودند که مشغول به تحصیل در دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و فن آوری و دانشگاه آزاد اسلامی بودنند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که شامل 26 پرسش اصلی و سه پرسش جمعیت شناختی بود. پرسشنامه حکمرانی خوب از دوله و همکاران (1397)، سرمایه اجتماعی از ناهاپیت و گوشال (1998) و اعتماد عمومی از منوریان و همکاران (1389) استفاده گردیده است. بدین منظور شش فرضیه تدوین گردید که حکمرانی خوب دارای پنچ شاخص نتیجه گرایی، اثربخشی نقش ها و وظایف، ارتقاء ارزش ها، شفاف سازی و پاسخ گویی می باشد. با توجه به نتایج پژوهش پنچ مولفه حکمرانی خوب بر سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی تاثیر گذار است. نتایج حاصل از فرضیه ششم نشان داد که از دیدگاه پاسخ گویان بین پنچ مولفه حکمرانی خوب تفاوت معناداری وجود دارد که این تفاوت به ترتیب اثربخشی نقش ها و وظایف، شفاف سازی، پاسخ گویی، ارتقاء ارزش ها و نتیجه گرایی می باشد.
    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی
  • رویا دارابی*، زهرا ورکش، جواد درخشان صفحات 13-33
    میزان سرمایه گذاری شرکت ها می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد که یکی از این عوامل جریان وجوه نقد شرکت و درواقع میزان منابع مالی در اختیار برای تامین مالی پروژه های جدید است. اینکه تامین مالی سرمایه گذاری های جدید در شرکت از چه طریقی انجام شود؛ متاثر از تصمیمات مدیریت است ولی به طورکلی به نظر می رسد که هرچه جریانات وجوه نقدی شرکت بالاتر باشد، میزان سرمایه گذاری هایش افزایش یابد. هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا مالکیت دولتی بر رابطه بین سرمایه گذاری و جریان وجوه نقد تاثیر معناداری دارد یا نه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1393 تا 1398 و با استفاده از اطلاعات 134 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه ها پرداخته شد که نتایج آزمون نشان داد سرمایه گذاری و جریان وجوه نقد رابطه معناداری دارند و همچنین در دیگر نتایج آزمون فرضیه ها مشاهده شد که مالکیت دولتی تاثیر معناداری بین سرمایه گذاری و جریان وجوه نقد دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، مالکیت دولتی، جریان وجوه نقد عملیاتی
  • معصومه برزگر* صفحات 34-47
    هدف این پژوهش مطالعه تاثیر قابلیت مقایسه صورت های مالی بر کیفیت گزارشگری مالی و اقلام تعهدی اختیاری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. قابلیت مقایسه باعث می شود که مدیران از شرکت های رقیب، روند صنعت و شرایط اقتصادی و همچنین تاثیر آن ها درشرکت آگاه تر شوند و منجر به افزایش کمیت و کیفیت کلی اطلاعات در مورد یک شرکت در صنعت می شود. جامعه آماری برای گردآوری متغیرها، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1388 تا 1397 انتخاب ولی در دوره زمانی بین سال های 1389 تا 1396 می باشد که از میان شرکت های بورسی در مجموع 80 شرکت از طریق سیستماتیک به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون چند متغیره با داده های ترکیبی استفاده شده است. در راستای هدف پژوهش برای محاسبه متغیر قابلیت مقایسه از مدل دی فرانکو وهمکاران (2011) و برای محاسبه کیفیت گزارشگری از مدل فرانسیس و همکاران (2005) استفاده شده است. یافته های حاصل از پژوهش بیانگر این است که قابلیت مقایسه منجر به افزایش کیفیت صورت های مالی می شود بنابرین فرضیه اول پزوهش تایید می شود. نتایج آزمون فرضیه دوم نشان می دهد که اقلام تعهدی اختیاری بر بازده سهام تاثیر مستقیم دارد ولی سرمایه گذاران در هنگام قابلیت مقایسه به اقلام تعهدی اختیاری توجه ای نمی کنند و تاثیری بر سرمایه گذاری آنان و بازده سهام ندارد پس می توان گفت که فرضیه دوم پژوهش رد می شود.
    کلیدواژگان: قابلیت مقایسه، کیفیت گزارشگری مالی، اقلام تعهدی اختیاری، اقلام تعهدی غیر اختیاری
  • سودا نجارپور حسنی*، علی اکبر نونهال نهر صفحات 48-63
    بازار سرمایه به عنوان اصلی ترین و مهم ترین مکانیزم تامین مالی بنگاه های اقتصادی در اقتصادهای بازار محور یا سرمایه داری است. تامین مالی از طریق بازار می تواند فشار کمتری بر شرکتها تحمیل نموده و آنها را در راستای حرکت به سمت موفقیت در کسب و کار خود حمایت نماید. قیمت سهام به عنوان مهم ترین شاخص در بازارهای سرمایه محسوب می شود که می تواند بیانگر انتظارات و واکنش های بازار به وضعیت و عملکرد شرکتها و سایر اطلاعات و اتفاقات موجود در آن باشد. در تحقیق حاضر به بررسی خطر سقوط در قیمت سهام شرکتها بر قدرت مدیرعامل (به عنوان بالاترین مقام اجرایی در شرکتها) پرداخته شده است. جامعه آماری تحقیق شامل 126 شرکت است که از طریق غربالگری در کل شرکتها انتخاب شده است. قلمرو زمانی تحقیق سال های 1392 تا 1397 بوده و برای آزمون فرضیه ها از روش رگرسیون خطی چند متغیره در نرم افزار استاتا استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهند که بین خطر سقوط قیمت سهام و قدرت مدیرعامل ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد، و همچنین اندازه شرکتها تاثیری بر این ارتباط ندارد. فرضیه سوم نیز نشان داد که دانش مالی مدیرعامل تاثیر مستقیم و معنی داری بر ارتباط بین خطر سقوط قیمت سهام و قدرت مدیرعامل شرکت دارد، یعنی در صورتیکه مدیرعامل از دانش مالی برخوردار باشد، در شرایط وجود خطر سقوط قیمت سهام اقدام به افزایش قدرت خود از طریق افزایش درصد سرمایه گذاری خود می نماید.
    کلیدواژگان: خطر سقوط قیمت سهام، قدرت مدیرعامل، اندازه شرکت، دانش مالی مدیرعامل
  • نوروز نورالله زاده، مرتضی تشکری*، امیرحسین اسدی صفحات 64-76

    از مسایل مهمی که در سال های اخیر در پی رسوایی های گسترده مالی در سطح شرکت های بزرگ مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته و به عنوان یکی از موضوعات مهم برای سرمایه گذاران مطرح شده، موضوع حاکمیت شرکتی است که به لزوم نظارت بر مدیریت شرکت و به تفکیک واحد اقتصادی از مالکیت آن و در نهایت حفظ حقوق سرمایه گذاران و ذینفعان می پردازد. نقش حاکمیت شرکتی در تصمیمات مدیریت از جمله مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس دارای اهمیت می باشد. حاکمیت شرکتی منجر به ایجاد فرصت مناسب برای مدیران می شود تا علاوه بر بهبود روند کسب سود در شرکت ها، سطح کیفیت حسابرسی داخلی را بهبود بخشد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر کیفیت حسابرسی داخلی و تصمیم گیری مدیران می باشد. جامعه آماری در پژوهش حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی سال های 1393 الی 1398 به تعداد 83 شرکت به عنوان حجم نمونه با انتخاب گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که حاکمیت شرکتی بر کیفیت حسابرسی داخلی و تصمیم گیری مدیران تاثیر معنادار و مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، کیفیت حسابرسی داخلی، تصمیم گیری مدیران
  • حمید سعیدی*، علی بیات صفحات 77-88
    اگرچه سرمایه فکری یک منبع استراتژیک مهم برای سازمان ها تلقی می شود و نقش بسزایی در افزایش عملکرد و ارزش شرکت ایفا می کند ولیکن در زمینه مدیریت وکنترل سرمایه فکری در سازمان ها مشکلات بسیاری وجود دارد. یکی از مهم ترین ابزارهای کنترلی مشکلات نمایندگی در شرکت، مکانیسم های حاکمیت شرکتی می باشند. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر توانایی مدیریت بر رابطه بین کیفیت حاکمیت شرکتی و عملکرد سرمایه فکری است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحلیلی می باشد. برای جمع آوری داده های آن از صورت های مالی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش 105 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1393 الی 1398می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که افزایش کیفیت حاکمیت شرکتی منجر به بهبود عملکرد سرمایه فکری شرکت می شود و توانایی مدیریت نیز این رابطه را تشدید می کند.
    کلیدواژگان: کیفیت حاکمیت شرکتی، عملکرد سرمایه فکری، توانایی مدیریت
  • مجتبی قنبرزاده* صفحات 89-101
    در مقاله حاضر قصد داریم به نقطه نظرات اشمیت از یک طرف و مقایسه آن با نقطه نظرات ادواردز و بل (E&B) از سوی دیگر به پردازیم. انگیزه اصلی در نگارش این مقاله، وجود برخی تفاوت ها و شباهت ها بین نظریه ها و دیدگاه-های این دو دانشمند برجسته بوده و سعی شده است ضمن بیان دیدگاه های آن ها، مقایسه ای تطبیقی نیز بین نظریه ها و دیدگاه های این دو دانشمند داشته باشیم. هر چند که اشمیت آلمانی تبار و ادوادرز و بل آمریکایی تبار هستند و می توان از لحاظ سیستم های گزارشگری مالی تفاوت های زیادی برای این دو منطقه جغرافیایی قایل شد، لیکن شکل گیری جنگ جهانی اول و اثرات اقتصادی آن بر آلمان و به وجود آمدن تورم حاد و اثرات جنگ جهانی دوم و برخی از رویدادهای اقتصادی تورم زا در ایالات متحده از جمله دوشنبه سیاه و یا جنگ شش روزه اعراب سبب شد تا پژوهشگران و کارشناسان اقتصادی در هر دو منطقه به مساله حسابداری تورمی و تاثیر تورم بر گزارش های مالی به صورت ویژه ای تاکید نمایند. تاکید اشمیت و ادواردز و بل (E&B) بر روی ارزش های ورودی (بهای جایگزینی) است، لیکن عمده تفاوت دیدگاه آنان در خصوص افزایش ارزش و سود حاصل از نگهداشت دارایی ها بوده که اشمیت بر اندازه گیری سود با استفاده از مبنای حفظ سرمایه فیزیکی و ادواردز و بل (E&B) بر به کارگیری مبنای حفظ سرمایه مالی واقعی تاکید دارند.
    کلیدواژگان: بهای تاریخی، ارزش جاری، فریتز اشمیت، ادوارز و بل، اشمالنباخ
  • محمد محمدی*، سید علی اکبر مومنی صفحات 102-121
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تنوع هییت مدیره بر ریسک پذیری شرکت با تببین نقش تعدیل گر اثرات استقلال هییت مدیره، دوگانگی مدیر عامل و جریان های نقدی آزاد در شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار تهران.به همراه ارایه پیشنهادات کاربردی می باشد.پژوهش حاضر بر حسب هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی و روش شناسی پژوهش از نوع پس رویدادی است. برای آزمون فرضیه ها، از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. اطلاعات اخذ شده در رابطه با متغیرهای تحقیق وارد صفحه گسترده اکسل شده و سپس با استفاده از نرم افزارهای EViews و Stata تحلیل شدند. جامعه آماری این پژوهش به روش حذف سیستماتیک از میان تمام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی دوره زمانی 1390 تا 1398 می باشد. نتایج فرضیه نخست پژوهش نشان داد که تنوع هییت مدیره بر ریسک پذیری شرکت تاثیر معناداری دارد. نتایج فرضیه دوم بیانگر این موضوع است که استقلال هییت مدیره بر رابطه بین تنوع هییت مدیره و بر ریسک پذیری شرکت تاثیر معناداری دارد. یافته های فرضیه سوم نیز نشان می دهد که دوگانگی هییت مدیره بر رابطه بین تنوع هییت مدیره بر ریسک پذیری شرکت تاثیر معناداری دارد. در نهایت یافته های فرضیه چهارم نشان می دهد که جریان نقد ازاد بر رابطه بین تنوع هییت مدیره بر ریسک پذیری شرکت تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: تنوع هیئت مدیره، ریسک پذیری شرکت، استقلال هیئت، دوگانگی مدیر عامل، جریان های نقدی آزاد
  • لیلا فکور ثانی، زینب نوربخش حسینی، سید حسام وقفی* صفحات 122-138

    ارزش یک شرکت از منظر سرمایه گذاران ، موضوعی با اهمیت می باشد . چگونگی عملکرد ، بازده و سودآوری یک شرکت در تعیین ارزش یک شرکت اثربخش می باشد . سرمایه گذاران و سهام‌داران همواره به دنبال انتخاب شرکتی جهت سرمایه گذاری هستند که از ارزش بالایی برخوردار بوده و اطمینان مورد نیاز آنها در ارتباط با عملکرد شرکت و اطلاعات مالی ابرازی را فراهم آورد .از آنجا که حسابرسان با بررسی صورتهای مالی و ارایه گزارشی مبنی بر صحیح ، کامل و بی طرفانه بودن اطلاعات، نقشی پررنگ و ویژه در این اطمینان بخشی به سرمایه گذاران دارند؛ در این پژوهش به بررسی ویژگی های حسابرسی و تاثیر آن بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد. در این راستا 176 شرکت به عنوان نمونه ، از طریق حذف سیستماتیک در فاصله سالهای 1390 تا 1398 ، با هدف بررسی تاثیر معیارهای کمیته حسابرسی (اندازه ، تخصص و استقلال) و معیارهای حسابرس مستقل (اندازه ، تخصص و استقلال) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق مبین آن است که ویژگی های کمیته حسابرسی ،تاثیر معناداری بر ارزش شرکت ندارد و نیز بیان میکند که از میان ویژگی های حسابرس مستقل ، تخصص تاثیری مثبت و استقلال حسابرس تاثیری معنادار و مستقیم بر ارزش شرکت دارد . همچنین نتایج حاکی از آن است که اندازه موسسه حسابرسی تاثیری معنادار و منفی و نیز دوره تصدی حسابرس اثری مثبت ، بر ارزش آتی شرکت دارد.

    کلیدواژگان: ویژگی های حسابرسی، ویژگی های کمیته حسابرسی، ارزش شرکت
  • علی صداقت *، علی بیات صفحات 139-151

    اخیرا اهداف شرکت‌ها از بیشینه‌سازی ثروت سهامداران به توجه به منافع تمامی ذینفعان تغییر پیدا کرده است. گزارش‌های مسئولیت اجتماعی شرکت معیار مناسبی جهت ارزیابی میزان توجه شرکت‌ها به ذینفعان شرکت‌ها ازجمله جامعه می‌باشد. از این‌رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر بهره‌وری کارکنان بر رابطه بین مسئولیت‌های اجتماعی و عملکرد مالی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحلیلی می‌باشد. برای جمع‌آوری داده‌های آن از صورت‌های مالی شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران استفاده‌شده است. نمونه آماری پژوهش 105 شرکت از شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1393 الی 1398 می‌باشد. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که بین مسئولیت‌های اجتماعی و عملکرد مالی شرکت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بهره‌وری کارکنان موجب تشدید رابطه یاد شده می‌شود.

    کلیدواژگان: مسئولیت های اجتماعی، عملکرد مالی، بهره وری کارکنان
|
  • Shahrzad Ahmadi * Pages 1-12
    The purpose of this study is to investigate the theory of good governance based on social capital and public trust. The method of the present research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection method and is of correlation type and based on structural equation modeling. The statistical population of the present study was students aged 18 to 40 years in Mazandaran province in 1400 who were studying in universities approved by the Ministry of Science and Technology and Islamic Azad University. The data collection tool was a questionnaire that included 26 main questions and three demographic questions. The Good Governance Questionnaire was used by Doleh et al. (2015), Social Capital by Nahapit and Gushal (1998) and Public Trust by Manvarian et al. (2010). For this purpose, six hypotheses were formulated that good governance has five indicators of consequentialism, effectiveness of plans and tasks, promotion of values, transparency and accountability. According to the research results, the five components of good governance affect social capital and public trust. The results of the sixth hypothesis showed that from the respondents' point of view, there is a significant difference between the five components of good governance
    Keywords: Good Governance, Social Capital, public trust
  • Roya Darabi *, Zahra Varkesh, Javad Derakhshan Pages 13-33
    The amount of investment of companies can be due to several factors, one of which is the cash flow of the company and in fact the amount of financial resources available to finance new projects. How to finance new investments in the company; It is influenced by management decisions, but in general, it seems that the higher the cash flow of the company, the higher the amount of its investments. The purpose of this study is to investigate whether public ownership has a significant effect on the relationship between investment and cash flow. The statistical population of companies listed on the Tehran Stock Exchange between 2014 and 2019 and using the information of 134 companies and multivariate linear regression method was tested to hypotheses that the test results showed a significant relationship between investment and cash flow and also In other hypothesis test results, it was observed that public ownership has a significant effect between investment and cash flow.
    Keywords: Investment, Government Ownership, Operating Cash Flow
  • Masoumeh Barzegar * Pages 34-47
    Objective The purpose of this study was to investigate the effect of comparability of financial statements on the quality of financial reporting and voluntary accruals in listed companies in Tehran Stock Exchange. Comparability makes managers aware of competing companies, industry trends and economic conditions as well as their impact on the company, leading to an increase in the quantity and quality of information about a company in the industryMethods Statistical population for collecting variables is listed companies listed in Tehran Stock Exchange between 2019 and 2010 but in the period between 2011-2018 which among 80 stock companies in total systematically sampled Statistically selected. Multivariate regression with combined data was used to test the hypotheses. For the purpose of the research, Di Franco et al. (2011) model was used to calculate the comparability variable and the model of Francis et al. (2005) was used to calculate the quality of reporting.Results The findings of the study indicate that comparability leads to an increase in the quality of financial statements, thus confirming the first hypothesis of the study. The results of the second hypothesis test show that voluntary accruals have a direct impact on stock returns, but investors do not pay attention to voluntary accruals when compared and have no effect on their investment and stock returns.Conclusion Since comparability leads to increased quality of financial statements, therefore, users of financial statements are advised to pay more attention to comparability.
    Keywords: Comparability, Financial Reporting Quality, Discretionary accruals, non-discretionary accruals
  • Sevda Najarpour Hasani *, Ali Akbar Ninahal Nahr Pages 48-63
    Capital market as the main and most important financing mechanism of enterprises in market-oriented or capitalist economies. Market financing can put less pressure on companies and support them on their way to success in their business. Stock price is considered as the most important indicator in capital markets, which can indicate the expectations and reactions of the market to the situation and performance of companies and other information and events in it. In the present study, the risk of falling in the stock price of companies on the power of the CEO (as the highest executive position in companies) has been investigated. The statistical population of the study includes 126 companies that were selected through screening in all companies. The time domain of the research is 1392 to 1397 and to test the hypotheses, multivariate linear regression method has been used in Stata software. The research findings show that there is a significant inverse relationship between the risk of falling stock prices and the power of the CEO, and also the size of companies has no effect on this relationship. The third hypothesis also showed that the financial knowledge of the CEO has a direct and significant effect on the relationship between the risk of falling stock prices and the power of the CEO, that is, if the CEO has financial knowledge, in the presence of risk of falling stock prices to increase its power By increasing its investment percentage.
    Keywords: risk of falling stock prices, CEO power, Company Size, CEO financial knowledge
  • Noroz Norolahzadeh, Morteza Tashakori *, Amirhossein Asadi Pages 64-76

    One of the important issues that has been considered by researchers in recent years in the wake of widespread financial scandals at the level of large companies and has been raised as one of the most important issues for investors, is the issue of corporate governance. It separates the economic unit from its ownership and ultimately protects the rights of investors and stakeholders. The role of corporate governance in management decisions, including the managers of listed companies, is important. Corporate governance leads to a good opportunity for managers to improve the quality of internal audit in addition to improving the profitability process in companies. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of corporate governance on the quality of internal audit and decision making of managers. Statistical population In the present study, 83 companies listed on the Tehran Stock Exchange for the period from 1393 to 1398 were selected as the sample size. The results of data analysis showed that corporate governance has a significant and positive effect on the quality of internal audit and managers' decisions.

    Keywords: Corporate Governance, quality of internal audit, decision making of managers
  • Hamid Saeedi *, Ali Bayat Pages 77-88
    Although intellectual capital is considered an important strategic resource for organizations and plays a significant role in increasing the performance and value of the company, but there are many problems in managing and controlling intellectual capital in organizations. One of the most important tools for controlling agency representation problems is corporate governance mechanisms. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of management ability on the relationship between the quality of corporate governance and the performance of intellectual capital. This research is applied in terms of purpose and analytical in nature. To collect its data, the financial statements of Tehran Stock Exchange companies have been used. The statistical sample of the research is 105 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1393 to 1398. The results show that increasing the quality of corporate governance leads to improving the performance of the company's intellectual capital and management ability also intensifies this relationship.
    Keywords: Quality of corporate governance, performance of intellectual capital, ability to manage
  • Mojtaba Ghanbarzadeh * Pages 89-101
    In this article, we are going to look at Schmidt's point of view on the one hand and compare it to Edwards and Bell's point of view (E&B) on the other.The main motivation in writing this article is the existence of some differences and similarities between the theories and views of these two scientists, and while expressing their views, a comparative comparison between theories has been tried and the views of these two scientists.Although Schmidt is of Germanic descent and Edwaders and Bell are of American descent, and financial reporting systems can be very different from these two geographical areas, the formation of World War I and its economic effects on Germany and the emergence of inflation the effects of World War II and some inflationary economic events in the United States, such as Black Monday or the Six-Day Arab War, have led researchers and economists in both regions to address inflation accounting and the impact of inflation on financial statements, specially. Schmidt, Edwards, & Bell (E&B) focus on input values ​​(replacement prices), but the main difference is their view on value-added and asset-retaining profits and Edwards and Bell (E&B) emphasize the use of real financial capital.
    Keywords: historical value, current value, Fritz Schmidt, Edwards, Bell, Schmallenbach
  • Mohamad Mohamadi *, Seyed Ali Akbar Momeni Pages 102-121
    The purpose of this study is to investigate the effect of board diversity on firm risk-taking by explaining the moderating role of the effects of board independence, CEO duality and free cash flows in companies listed on the Tehran Stock Exchange, along with practical suggestions. The present research is applied research in terms of purpose. This research is of descriptive correlation type and research methodology is post-event type. To test the hypotheses, a multivariate regression model was used. The data obtained in relation to the research variables were entered into an Excel spreadsheet and then analyzed using EViews and Stata software. The statistical population of this research is the systematic elimination method from all companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 1390 to 1398. The results of the first hypothesis of the research showed that the diversity of the board of directors has a significant effect on the company's risk-taking. The results of the second hypothesis indicate that the independence of the board of directors has a significant effect on the relationship between the diversity of the board of directors and the company's risk-taking. The findings of the third hypothesis also show that board duality has a significant effect on the relationship between board diversity and firm risk-taking. Finally, the findings of the fourth hypothesis show that free cash flow has no significant effect on the relationship between board diversity and firm risk-taking.
    Keywords: Board Diversity, Corporate Risk Taking, Board Independence, CEO duality, Free Cash Flow
  • leila fakoor sany, zeinab nourbakhsh hosseiny, seyed hesam vaghfi * Pages 122-138

    The value of a company from the perspective of the investors is an important issue. How a company performs, capital returns and profits are effective to determine the value of the company. The investors and the shareholders are always looking for a company to invest in, that the company has high value and provides the needed assurance of them about company's performance and financial information. Due to the auditors have a significant role in reassuring investors by reviewing financial statements and reporting accurate, complete and impartial information; In this study, the characteristics of auditing and its impact on the future value of companies listed on the Tehran Stock Exchange and Securities, were investigated. In this regard, 176 companies as the samples, through the systematic elimination between 1390 and 1398, with the aim of studying the impact of the audit committee criteria (size, expertise and independence) and independent auditor criteria (size, expertise and independence) were studied. The results of this study show that the characteristics of the audit committee do not have a significant effect on the value of the company and also states that among the characteristics of the independent auditor, the expertise has a positive effect and the auditor independence has a significant but negative effect on the value of the company. The results also indicate that the size of the audit firm has a significant and negative effect and the auditor's tenure period has a positive effect on the future value of the company.

    Keywords: Audit characteristics, Characteristics of the Audit Committee, company value
  • Ali Sedaghat *, Ali Bayat Pages 139-151

    Recently, companies' goals of maximizing shareholder wealth have changed in the interests of all stakeholders. Corporate social responsibility reports are a good criterion for assessing the extent to which companies pay attention to corporate stakeholders, including the community. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of employee productivity on the relationship between social responsibilities and financial performance. This research is applied in terms of purpose and analytical in nature. To collect its data, the financial statements of Tehran Stock Exchange companies have been used. The statistical sample of the research is 105 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 2014 to 2020. The results show that there is a positive and significant relationship between social responsibilities and financial performance of the company and employee productivity intensifies the relationship.

    Keywords: Social responsibilities, Financial performance, Employee productivity